La primera tàurida!

Tàurida 11/11/2012 - Palafrugell. Falcon Fisheye 8mm f/5.6 Canon Eos 400D 800ASA. 15s. Adobe Photoshop CS4 i Topazz deNoise 5

Avui dia 12 és el  màxim de la pluja d’estrelles tàurides nord. Ja fa com una  setmana que es poden veure alguns estels fugaços d’aquesta poc coneguda pluja d’estrelles, alguns d’ells realment molt brillants, creuant el cel de l’horitzó est a primeres hores de la nit. Ahir vaig tenir sort i vaig capturar la primera!

Com que un estel fugaç pot aparèixer en qualsevol zona del cel, vaig optar per posar un objectiu ull de peix Falcon 8mm a f/5.6, que abarca gairebé 180º en la seva diagonal, enfocant gairebé al zènit, i vaig deixar la càmera unes hores fent exposicions seguides de 15 segons a 800ASA. Per a capturar estels fugaços cal una alta sensibilitat, però alhora hi ha el problema que al estar al centre de Palafrugell, la contaminació lumínica pot cremar la imatge, i per tant he de fer servir exposicions curtes.

El resultat, una única tàurida, i es nota que és una tàurida, fixeu-vos que realment sembla que surti de la constel·lació del toro. El punt més brillant, que no forma part de la constel·lació, és júpiter, que aquestes nits destaca sobradament acostant-se a la seva oposició el 3 de desembre.

Estigueu atents aquesta setmana, coincideixen dues pluges d’estrelles!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.