Foto del Triplet de Leo: M65, M66 i NGC 3628

Triplet de Leo: M65, M66 i NGC 3628 14/01/2008 - Observatori Can Duran, Palamós. GSO 200 f/4 + Baader MPCC Coma corrector. Muntura Losmandy G11. Canon EOS 350D a 800 ISO sense filtre IR. 20 x 2' = 40 minuts. DSRL focus, Deep Sky Stacker, Pleiades Pixinsight STD.

La nit del passat dissabte 12 de gener no vaig poder fer les fotografies que hagués volgut per culpa de la humitat que va entrar de cop. Per fi el dilluns 14 un cel espectacular es va fer present i la temptació va fer que em passés unes quantes hores a l’observatori.

La primera de les fotos processades és aquesta, el Triplet de Leo, format per M 65 (a baix), M66 (esquerre) i NGC 3628 (dreta). Tot i que considero que hi ha massa soroll (necessito més exposicions) n’estic bastant content, és un grup molt atractiu.

Dades de la foto:

 • Observatori Can Durán, Palamós – 14/01/2008
 • GSO 200 f/4 + Baader MPCC Coma corrector
 • Muntura Losmandy G11
 • Autoguiat amb refractor apo 90 f/6.6 i SPC 900SC1 amb Guidemaster
 • Canon EOS 350D a 800 ISO sense filtre IR
 • 20 x 2′
 • DSRL focus, Deep Sky Stacker, Pleiades STD

Espero que us agradi!

5 thoughts on “Foto del Triplet de Leo: M65, M66 i NGC 3628

 1. Hola,
  guapísimas las fotos ! Gracias ! Con la tuya, además, me has dado una linda tarea: leer la información en chino. He podido leer la mitad sin ayuda, pero ahora tendré que consultar mi diccionario! El chino (idioma ! …) es mi última pasión.
  Disfruto mucho de todo el material que se me envía.
  Milvia.

 2. Hoooola!!

  Em sembla que per equipament, qualitat, tecnica i resultats estàs a la “Champions” . . . mentre encara n’hi ha que estem a 3ª regional!! 🙂

  Enhorabona!!

  Fins ara!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.