Les tradicionals perseides d’agost

Com cada any al mes d’agost, la pluja d’estrelles de les perseides arriben a les nits d’estiu. És el moment de posar-nos còmodes per a gaudir d’un bon espectacle a la fresca. Aquest 2012 però tindrem bones i males notícies.

Dracònides 08/10/2011 - Platja de Castell, Palamós. Canon IS 18-55 a 20 f/4 sobre trípode. Canon EOS 450D. 6 x 20s 1600ASA. Startrails, Adobe Photoshop CS4 amb Topaz Denoise 5.
Estels fugaços de la pluja d’estrelles de les Dracònides de 2011 des de la platja de Castell, Palamós.

L’any passat aquesta pluja d’estrelles va ser molt deslluïda per culpa de la lluna gairebé plena que hi havia i que va fer que només es veiessin els meteors més brillants. Aquesta vegada això no serà un problema, ja que la lluna està en fase minvant i no sortirà fins les 3 de la matinada aproximadament, per tant per la lluna serà millor observar les primeres hores de la nit.

I en quant a la intensitat, aquí hi ha un contra. I és que el màxim està previst entre les 14 i les 16:30 hora d’aquí del dia 12 d’agost (12:00 – 14:30 em temps universal), és a dir, a ple dia. Per tant els millors dies (o millors nits) per a observar seran les nits anterior i posterior, la del 11 al 12 i la del 12 al 13 d’agost.

Tot i això, les pluges d’estrelles poden mostrar pics esporàdics o fins i tot imprevistos tant la nit anterior com la posterior. Aprofiteu aquestes nits a la fresca per fer una copa a una terrassa i de passada a veure si teniu sort amb les estrelles! Això si, com més fosc i allunyat de llum artificial sigui el vostre lloc d’observació, millor!

Òrbites del cometa Swift-Tuttle, origen de les perseides
Òrbites del cometa Swift-Tuttle, origen de les perseides

Podeu seguir aquesta pluja d’estrelles en directe a través del portal Spaceweather.com a la seva galeria en temps real http://spaceweather.com/gallery/index.php?title=meteor.

En vols saber més? No et perdis el post del 2011 sobre les perseides i la web del International Meteor Organization.

Sort amb la observació i amb les fotos!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.