Astrofotografia: Mart torna a estar aquí

Mart ha tornat. Cada 2 anys i dos mesos exactament, el nostre planeta i el conegut com a planeta vermell s’alineen perfectament, és el moment en què diem que està en oposició. Hom diria, i què? Doncs quan un planeta exterior, més llunyà del sol que el nostre està en oposició, és el moment en què està a menor distància, i per tant, el millor moment per a veure’l. La propera oposició de mart és el 8 d’abril, i per tant els propers dies, les properes setmanes seran els millors per a observar-lo. Aquí podeu veure les oposicions de mart fins el 2016. Les distàncies estan en milions de milles (cal multiplicar per 1,6 aprox.)

Foto: http://cosmicriver.wordpress.com/2010/01/27/mars-at-opposition/

Les properes nits ja podeu veure mart a simple vista si mireu cap a l’est a primeres hores de la nit. És molt fàcil de reconèixer, el veureu com una estrella brillant amb un color vermell intens, i està al costat d’Spica, l’estrella més brillant de la constel·lació de la verge (Virgo).

I com es veu a través del telescopi? Doncs esteu de sort! El passat dijous dia 27 de març la nit era molt bona i vaig aprofitar per a fer algunes fotos usant el telescopi Celestron C8 i la càmera ASI 120MC, un equip a l’abast dels aficionats i que dona resultats comparables a equips molt més cars que he vist per la xarxa. I estic molt content del resultat!

Mart 29/03/2014 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 + barlow Intes micro 2,4x. Càmera ASI 120MC. Promig de 500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

És el resultat d’un vídeo de 500 imatges, processat amb Registax 5.1 i amb últims retocs amb Photoshop CS6. En aquesta imatge mart tenia un diàmetre aparent de 14,5″, i arribarà als 15″ per l’oposició.

Estigueu atents, el proper mes farem alguna sortida d’observació aprofitant la setmana santa, i hi esteu convidats! Seguirem informant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.