Nebulosa del con NGC 2264

Un dia de pluja és el millor per a treballar amb fotografies! I avui és ideal, dia gris, diumenge tranquil… ordinador i a veure què surt. El divendres dia 26 a la nit es preveia molt bones condicions, de fet vaig dormir 3 hores tota aquella nit, va valdre la pena!

De moment mostro la última foto que vaig fer, començant a fer captures sobre les 4:30 de la matinada. Curiositats de la vida, vaig veure que estava en bona posició tot i que ja la havia fotografiat abans. O no?

Es tracta de la nebulosa del con. És una zona fosca amb aquesta forma al sud de NGC 2264, al costat del cúmul de “l’Arbre de Nadal”. Situada a la constel·lació de Monoceros, a la meitat de la línia que va des de Procyon a Betelgeuse.

Aquest resultat és el resultat de promitjar 20 imatges de 5 minuts, fins que va començar a clarejar cap a les 6:20.

Nebulosa del con NGC 2264 26/09/2014 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. QHY8L. 20 x 300 " = 100 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

26/09/2014 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II.
QHY8L.
20 x 300 ” = 100 minuts.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Doncs la gràcia final és que un cop buscava la foto antiga que tenia per a comparar-la, no la he trobat! Serà que no li vaig fer fotos al final? Les he perdut? Bé, almenys ara sí que puc dir que la tinc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.