Primera imatge cometa C/2013 US10 Catalina

Tal i com us comentava a principis de setmana, tenim cometa a la vista! Està encara molt baix al cel, visible a última hora abans de la sortida del sol, però ja està asequible. Actualment brilla a magnitud 5.5 aprox, pel que amb prismàtics o petits telescopis ja és visible.

La setmana passada, el divendres 27 vaig intentar fer-li una foto. Com que estava tant baix i la lluna era casi plena (ho havia estat dos dies abans) vaig haver de fer fotos de només 30 segons d’exposició, un total de 15 abans que la llum del sol fes acte de presència. Finalment aquest és el resultat:

2013 US10 Catalina 27/11/2015 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Càmera QHY8L. 15 x 30" = 7.5 min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

27/11/2015 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono.
Càmera QHY8L. 15 x 30″ = 7.5 min.
Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Properament, espero que més, a veure com evoluciona!

4 thoughts on “Primera imatge cometa C/2013 US10 Catalina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.