Volia posar un títol ben clar i crec que ho he aconseguit ^_^. Venus fa setmanes que regna el cel del vespre i jo encara no li havia fet cap foto! No tinc gaires excuses, ho sé! Però entre les feines i la fred no hi havia manera… Ens haurem de posar les piles aquest 2017!

Ahir dissabte dia 7 estava tranquil·lament fent la sobretaula al sol quan com aquell que no vol la cosa vaig quedar-me mirant el telescopi Celestron C14 sota la lona que el protegeix… Fa mesos que no el trec (és realment incòmode de moure aquest monstre de 100 kg!), i vaig optar per treure-li la pols i posar ordre. El cel era clar i quiet, perquè no, avui farem foto! La lluna i venus seran bons targets. Ho deixo tot a punt, i per fer temps vaig a buscar l’ordinador i la càmera ASI 120MC, que tenia a casa. A la que es pon el sol comença a fer molta fred, així que m’abrigo mitjanament bé i cap a fer fotos!

Volia aprofitar també per a emetre en directe el provés, com a prova pilot ha anat força bé! I així ho faré en futures ocasions.

Les 18:00, ja gairebé fosc, venus brilla amb força, anem-hi! Doncs va i se comença a tapar després de fer el primer vídeo… Va, provem la lluna, i no hi ha manera d’enfocar amb tant augment (el C14 són 3910mm de focal!) Així que dono per acabada la sessió a les 19:00 🙁

Un cop a casa, processant aquest únic vídeo, encara he pogut obtenir quelcom de bo! És un únic arxiu de 1000 imatges processat amb Registax 5. Espero que us agradi!