12/01/2008 Sessió fotogràfica frustrada

Durant tot el dia un cel blau radiant dominava el cel, i essent dissabte les previsions d’activitat a l’observatori eren realment grans. Un cop el sol es va pondre, una enorme quantitat d’estrelles i la lluna creixent fan un cel espectacular, així que em decideixo a obrir l’observatori, anar a sopar i preparar-me per a una llarga nit astrofotogràfica. Fins i tot vaig aprofitar per intentar arreglar la SPC900 modificada, ja que vaig canviar el cable de llarga exposició amb tanta mala sort que els dos cables estaven intercanviats… (no m’estranya que no funcionés!).

En sortir de sopar, sobre les 22:00 em decideixo a provar la webcam, i comprovo que realment funciona de nou i em permet fer autoguiat. El cometa 8P/Tuttle ja està massa baix a l’horitzó oest i no és possible disparar-li. En aquest moment i ja sobre les 23:00 el nivell d’humitat es espectacular (3ºC i 99%), fins i tot ha entrat humitat dins el refractor, i amb un assecador de cabell és complicat d’eliminar-la. Uns núvols baixos entren pel sud – sud-oest, així que només deixen com a visible l’horitzó est, amb Leo com a principal constel·lació. Així que intento fotografiar els triplet de Leo, les galàxies M65, M66 i NGC 3628, podent fer només la foto que adjunto.

 • Telescopi reflector GSO 200 f/4
 • Corrector de coma Baader MPCC
 • Canon EOS 350D sense filtre IR a 800ASA
 • Muntura Losmandy G11
 • 1 sola exposició de 60 segons
 • Autoguiat amb refractor Apo 90 f/6.6 i SPC 900 modificada SC1

Paciència…

One thought on “12/01/2008 Sessió fotogràfica frustrada

 1. ¿com dius? que Murphy et va venir a fer una visita?

  jejeje

  La proxima sera nanu!! jo ahir vaig veure també un cel precios desde Girona a mitja tarda…i dic: deixam carregar la bateria de la canon que fa segles que no la toco….i a la nit..dit i fet, murphy abans va estar amb mi :p

  Saluuut francesc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.