(breu) Crònica de les Planes de Son

La jornada a les Planes de Son del 1 al 4 de maig va distar bastant del previst. De fet són unes jornades pensades per gent que també es queda a les mateixes instal·lacions (a 10 minuts d’Esterri d’Àneu en cotxe), sobretot pel tema material i telescopis, ja que no es pot accedir amb cotxe fins l’esplanada, i a la nit a les fosques i sense cap llum és molt complicat per allà, i tot era pujada i a més ferm irregular. Això si, el telescopi de l’observatori (el qual era difícil d’arribar ja que no estava ni asfaltat ni res…) impressiona molt! Un Meade LX200 de 16″ (40 cm Ø), un William Optics Megrez de 110 i una càmera SBIG són equip que dóna molt de si, llàstima que no hi hagués un ordinador instal·lat i vam haver de fer servir portàtils de la gent per a fer servir la càmera i el telescopi.

De totes maneres el cel era molt bo (potser no excel·lent comparat amb Àger, però impressiona) i entre els assistents molt bon rotllo. També va servir per a retrobar vells coneguts (Ramon Naves, Montse Campàs, Jose Muñoz…) i conèixer gent que encara no havia tingut el plaer de conèixer, com en Gustavo (gusgus al foro hubble) i en Kike de Lleida & co., a qui envio una forta abraçada! (records al company Àngel i al seu Takahashi TSA)

El dia 1 tot això va ser el que va donar de si, a part d’ un viatge més que pesat per la N260 de la Seu d’Urgell fins a Sort i la visita per les instal·lacions, molt ben adaptades al medi i sostenibles. La pensió Agustí va ser una sorpresa agradable, realment neta, amigable i amb molt bon menjar, per a repetir. Està situada al centre d’Esterri, a la plaça de l’església, amb aparcament a prop i fàcil de trobar.

El dia 2 ja va ser diferent, no em vaig trobar bé i vaig preferir reposar, i a posteriori tornar cap a casa, que el pont no és tant llarg per no aprofitar-lo. Això si, la tornada pausada i tranquil·la, en aquest cas vaig decidir optar per la Collada de Tosses, que tothom me’n ha parlat malament, però no cansa tant. El tram Ripoll-Olot si que és insuportable, de cares a la propera insistiré pel túnel del Cadí. De totes maneres al vespre següent, ja a casa vaig tenir forces per a provar una mica més la Orion Starshoot II al cúmul M13 d’Hèrcules, ara toca processar-les.

Per una altra edició serà unes jornades per a tenir en compte. Ara la propera toca a Olot el 10, la trobada d’agrupacions astronòmiques. A veure què tal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.