Astromartos 08: Cuenca – Casp

Seguint les indicacions dels companys d’Astromartos hem visitat els anomenats “Callejones de las Majadas“, similars a la “Ciudad encantada” però al mig de la natura i menys turístic, però no per això menys interessant, al contrari, realment espectacular. Són formacions de roca esculpides de forma natural amb formes impressionants i formant com carrerons entre elles. Una visita marcada i obligada a la zona on vam passar gairebé tot el matí i vam gastar-hi multitud de fotografies.

De camí a Casp (destí final del dia) vam “descobrir” una cascada just al costat de la carretera, la “Cascada batida“, molt fotogènica i un bon lloc on prendre un bany (que no vam prendre).

Seguim la ruta i ja al migdia arribem a Albarracín, poble regnat per una impressionant muralla i coronada per un castell no menys vistós. Passat el poble hi ha un jaciment amb pintures rupestres de 5.000 anys que no hem pogut evitar fotografiar. Tornem al poble, dinar i una ronda de fotografies a la part medieval des de les afores. Una bona visita.

Seguim la ruta, pròxima parada: Teruel, una ciutat petita i farcida de torres medievals (algunes reconvertides en bars o botigues de records). Una visita ràpida al centre de la ciutat i al “Mausoleo de los amantes” i seguim amb la ruta. De camí ens trobem amb Galve on hi ha una seu del Dinopolis. No vam visitar les instal·lacions (de fet no les vam trobar) però si ens vam trobar una zona amb petjades de dinosaure al costat de la carretera. La vista del poble des de dalt la carretera principal és realment fotogènica, i més acompanyada per una tempesta de tarda carregada de llamps i trons, llàstima que no van voler sortir a les fotos.

A la ruta hi ha un poble que no deixa de cridar l’atenció: Andorra. No té res a veure amb el “país dels Pirineus”, però era de foto obligatòria (quina ruta eh, de Jaén a Andorra!). Durant aquest tram ens vam trobar també zones d’extracció de carbó mineral i posteriorment la típica central tèrmica.

Acabem la ruta del dia a Casp, a la pensió Camino Jacobeo del Ebro, regentat per catalans igual que el bar Don Quijote. Tan un com l’altra local molt recomanable, tant per preu com per qualitat del servei, instal·lacions i sobretot les tapes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.