Videotutorial: captura i autoguiat amb Maxim DL Pro

Degut a diverses peticions, m’he decidit a fer una sèrie de videotutorials de com faig servir alguns dels programes durant el procés de realitzar astrofotografies. Avui, per començar ensenyaré com es pot fer servir el programa Maxim DL Pro 5 per a la realització de fotografies i autoguiat de forma simultània.

I perquè un sol programa? Doncs perquè quan vaig començar no trobava cap solució a usar dues càmeres de la mateixa marca amb programes separats, i el mateix programa de control que porten no permetia treballar amb les dues. Maxim DL Pro ho permet.

Aquest primer video l’he fet en castellà perquè molta de la gent que m’ho ha demanat és de fora de Catalunya. Espero que sigui d’utilitat (recomano veure-ho directament a la web http://vimeo.com/12999815?hd=1 en alta definició i a pantalla complerta)

Captura y guiado con Maxim DL Pro from Francesc Pruneda on Vimeo.

Editat 02/07/10. Per petició, us deixo l’enllaç d’on descarregar el vídeo: http://www.megaupload.com/?d=PDAG1RSH

4 thoughts on “Videotutorial: captura i autoguiat amb Maxim DL Pro

 1. Hola.
  Sóc del forum astrocat i d’allà he arribat a aquest tutorial. M’ha agradat força, però és una llàstima la resolució (sembla que la vista nocturna del MaximDL ha contribuït en la pèrdua de qualitat del vídeo). Estic content perquè ja havia fet algunes proves de guiat amb MaximDL i el teu tutorial m’ha servit per confirmar els passos que vaig seguir. Només 1 dubte: no sé si és per excés de precisió en aliniar l’eix polar (faig servir el mètode de deriva amb una focal de 2032mm i la CCD) , però quan faig proves de seguiment he de seleccionar un temps de calibració força llarg en l’eix de declinació. Altrament, el MaximDL se’m queixa que “l’estrella s’ha mogut només 5 pixels en DEC”. Això no evita que pugui fer seguiment, però no sé si pot afectar d’alguna manera.

  Salutacions

  1. Molt bones

   doncs si et diu que l’estrella s’ha mogut poc pots fer un parell de coses: per una banda, mira quina focal de guiatge fas servir, jo treballo amb 460mm i se’m mopu prou. Si veus que tens més focal i se’t mou poc, pots provar a augmentar la velocitat de guiatge, jo treballo a 0.5x.

   ja em diràs el que, gràcies per visitar la web!

 2. molt be (que sigui en castellà es pel tema de l’estatut?)
  No hi ha res com ser global!
  Carles

  1. No barregem política!! Està en castellà perquè altres companys de fora Catalunya m’ho van demanar, i també per a ser més global! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.