Cúmul d’estrelles M67

En una de les poques nits de treva d’aquesta temporada, i tenint registrats alguns dels objectes més bonics del cel com la nebulosa d’Orió o la nebulosa del cap de cavall (galeria -> nebuloses), els cúmuls solen ser un bon objectiu tant en visual com en fotografia.

La nit del 2 de febrer vaig aprofitar per a fer una foto al cúmul obert M 67, també conegut com NGC  2682. Es tracta d’un grapat d’unes 500 estrelles situat a la constel·lació del cranc. Està considerat un dels cúmuls oberts més antics que es coneixen, amb una edat d’entre 4000-7000 milions d’anys. Més informació: Wikipedia.

M 67 02/02/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider. Orion Starshoot Pro. 20 x 150 " = 50 min. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

02/02/2011 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider.
Orion Starshoot Pro. 20 x 150 ” = 50 min.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.