El planeta júpiter està aquests dies en oposició, això vol dir que el sol, la terra i el planeta gegant estan alineats en aquest ordre, i això permet que estigui a la mínima distància, i per tant, es pot veure més gran. De fet el dia de la oposició va ser el passat 28 d’octubre, però les setmanes anteriors i posteriors a aquesta data són igualment propícies.

[singlepic id=529 w=450 h=300 float=center]

[singlepic id=528 w=450 h=300 float=center]

Dues fotografies de júpiter fetes per Eugeni Anselmet ©.

Ja fa algunes setmanes que jo mateix vaig fotografiar Júpiter quan encara no era el millor moment (http://www.astroemporda.net/astrofoto/sistema-solar/, però la meteorologia ja se sap que en aquests casos juga un paper molt important.

El company Eugeni Anselmet, de Palafrugell, ens envia dues fotos del planeta més gran del sistema solar, fetes amb un telescopi Celestron 9.25 amb una lent Barlow per a duplicar l’augment, treballant a f/20. La càmera usada és una DMK 021 618 amb el nou xip Sony. És monocrom (en blanc i negre), però ha usat la tècnica tricomia RGB, és a dir, ha fet les fotos amb tres filtres, un vermell (R), un verd (G) i un blau (B), sumant les imatges resultants.

A més també ha aprofitat per a fer dues excel·lents fotografies de dos cràters lunars usant la mateixa configuració òptica.

[singlepic id=527 w=450 h=300 float=center]

Cràter Tycho. © Eugeni Anselmet.

[singlepic id=526 w=450 h=300 float=center]

Cràter Blancanus. © Eugeni Anselmet.