Foto d'un halo solar

Avui al matí i migdia s’ha pogut veure un halo solar complert des de Palamós. El fenomen es produeix per la refracció i reflexió de la llum per les partícules de gel d’aigua en suspensió a les capes altes de núvols. Aquest fenòmen també es pot produir a la lluna.

Donades les circumstàncies, l’he pogut veure per casualitat a la vigilància del pati, mirant cap a munt de casualitat. Amb ulleres fosques es veu molt bé, mentre que a ull nu a penes es nota. A la hora de fer-ne la foto, senzill: poso les ulleres de sol davant l’òptica i llestos!

La primera imatge és una presa senzilla, mentres que la segona són dues imatges ajuntades amb Photoshop (en els dos casos, un lleuger retoc de contrast fa més visible el fenomen).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.