IC 5146: cocoon nebula

Aquesta és una de les imatges que tenia endreçades pendents de processar i a la que li tenia moltes ganes. Es tracta de la nebulosa cocoon (IC5146), una nebulosa d’emisió a la constel·lació del cigne. No és una nebulosa molt coneguda, però fotogràficament és molt agraïda, relativament fàcil de treballar i amb una sorpresa: està mig rodejada d’una nebulosa obscura, Barnard 168, que a més creua la foto. A diferència de les nebuloses d’emissió, que emeten llum perquè estan calentes, les nebuloses fosques tenim la sort de veure-les perquè estan davant d’algun objecte lluminós, en aquest cas el fons estrellat.

La foto té acumulats 100 minuts d’exposició. Espero que us agradi!

IC 5146 nebulosa Cocoon 04/06/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 10 x 600 " = 1:40h. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Observatori Can Duran (Palamós) – 04/06/2010.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
Orion Starshoot Pro. 10 x 600 ” = 1:40h d’exposició
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.