Nebulosa de la medusa

Els dies que hem tingut anticicló han estat molt profitosos! He pogut dedicar unes quantes nits a fer el màxim nombre de captures possibles, i ara toca processar-les! La primera no-cometària que us porto és la Nebulosa de la medusa.

Aquesta nebulosa també anomenada Abell 21, PK 205+14 o Sharpless 274 es troba a la constel·lació dels bessons (Geminis), prop de la frontera amb Canis Minor. És una nebulosa planetària, les restes d’una estrella que va explotar fa milions d’anys, i brilla a magnitud 7.7, bastant brillant i accessible amb prismàtics. El color vermell mostra un alt contingut en hidrogen.

La imatge és el promig de 25 imatges de 5 minuts, completant un total de 125 minuts. Calibrada amb darks i flats, apilada amb DeepSkyStacker i processada amb Pixinsight STD 1.0, aquest és el resultat:

Nebulosa de la medusa Abell 21 / Sharpless 274 04/12/2013 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Canon EOS 400D -IR. 25 x 300 " = 125 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

 

3 thoughts on “Nebulosa de la medusa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.