3 planetes + 1

Aquestes nits es produeix al cel del capvespre una reunió planetària. De fet és més exactament una alineació. Els dies 14, 15 i 16 es pot veure com la lluna recorre l’espai que ocupen 3 planetes: Venus, Mart i Saturn. Avui dijous 15 de juliol la lluna estava al punt mig dels tres, sota mart en aquesta alineació que perdurarà encara uns dies més.

A simple viste són perfectament visibles després de la posta de sol, el més brillant, Venus, és el que es pon primer, mentre que Mart amb el seu color vermell característic és el segon. Si seguim la línia, un cop passat Saturn i ja a més distància, arribarem a Spica, l’estrella més brillant de la constel·lació de Verge.

Un bon espectacle pel que no es necessiten eines especials per a gaudir-ne, només els nostres ulls!

La foto que us adjunto està feta apuntant a la badia de Palamós. Es tracta d’una sola exposició de 2 segons a 400ASA. He usat una Canon EOS 400D amb òptica Canon IS 18-200@28 f/4.

Venus, Mart i Saturn amb la Lluna 15/07/2010 - Palamós. Canon IS 18-200 a 28 f/4 sobre trípode. Canon EOS 400D 400ISO. 1 x 3,2 s. Adobe Phosothop CS2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.