La galàxia del molinet M 101

La Galàxia del Molinet (Messier 101, M101 o NGC 5457) és una galàxia espiral vista frontalment situada a la constel·lació de l’Óssa Major. Aquesta galàxia està situada a 23 milions d’anys llum, i és més gran que la nostra, amb un diàmetre de 170.000 anys llum (la nostra via làctea té un diàmetre d’uns 100.000 a.ll.).

Aquesta galàxia brilla al cel amb una magnitud de 7,9, teòricament visible amb prismàtics, però amb la seva mida aparent, apareix com una taca difosa enmig del cel. Amb telescopi ja cal una major abertura per a poder-ne captar els detalls amb més claredat.

M 101 03/06/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 10 x 600 " = 1:40h. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)
03/06/2010 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II.
Orion Starshoot Pro. 10 x 600 ” = 1:40h.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

En fotografia, realment dona de si. Aquesta foto està feta al juny, i va quedar oblidada per falta de temsp a processar-la. Tot i que com a bona galàxia, necessitaria encara més temps d’exposició, s’han pogut obtenir detalls interessants, sobretot els braços externs, que s’allarguen de forma sutil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.