Activitat solar important

Des de que el sol per fi ha iniciat el seu cicle número 24, l’activitat ha estat molt irregular, en ocasions fins i tot nul·la, i és que encara es pot  dir que el nostre astre rei encara ens amaga molts secrets.

El sol segueix cicles d’11,3 anys d’activitat i en aquests moments es troba en ple auge, i això en nota en el nombre de taques solars que apareix a la seva superfície, quantes més taques, més actiu (i més tempestes solars es produeixen, emissió de vent solar, possibles problemes tècnics amb satèl·lits…), tot i que no suposa cap perill per a la vida a la terra.

Fa uns dies que van aparèixer dos grups de taques realment importants, el 1271 i el 1272, i que a dia d’avui estan al mig del disc solar. Val la pena donar-hi un cop d’ull, sempre amb la adequada protecció! El portal especialitzat en astronomia Spaceweather.com també se n’ha fet ressò, i fins i tot ha triat algunes de les meves fotos en la seva publicació d’avui 23 d’agost. Aquí et teniu les fotos.

Taques 1271 i 1272 amb diferents filtres 17/08/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Baader Scopos clone APO 90 f/6.6. Filtres Baader astrosolar film i H-alpha Lunt B500. Orion Starshoot Planetary & Autoguider. Dues imatges a partir del promig de 900 imatges cadascuna. Registax 5 (apilat i capes), Photoshop CS4 (processat i muntatge).
17/08/2011 – Observatori Can Duran, Palamós.
Baader Scopos clone APO 90 f/6.6. Filtres Baader astrosolar film i H-alpha Lunt B500.
Orion Starshoot Planetary & Autoguider.
Dues imatges a partir del promig de 900 imatges cadascuna.
Registax 5 (apilat i capes), Photoshop CS4 (processat i muntatge). 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.