Primeres observacions escolars 2011-12

Com en cada curs escolar, tinc la gran sort de poder donar l’assignatura optativa d’Astronomia a l’Escola Vedruna de Palamós, dirigida a alumnes de 3r d’ESO. No només d’una assignatura més es tracta, sinó que interessa que els alumnes puguin comprovar in situ què és l’astronomia i com funciona. Per això cada trimestre es fan una sèrie de sortides d’observació que hem començat aquesta setmana.

Hem fet 3 grups de 10 alumnes pels dies 18, 19 i 20 d’octubre (si la meteorologia ens ho permet) a l’aparcament de la platja de Castell, a Palamós, i de moment ha estat una molt bona jornada. Hem identificat constel·lacions com la Óssa major, Cassiopeia i el triangle d’estiu entre d’altres; de fet han estat els mateixos alumnes que han començat a identificar-les només de començar i abans que pugués dir res!

Finalment una petita observació amb prismàtics de les plèiades i la galàxia d’Andròmeda han culminat una sessió que ha de servir de precedent per a les properes. Per mostra, una foto de tota l’observació, acumulant una hora d’exposició.

Classe d'observació astronòmica 18/10/2011 - Platja de Castell, Palamós. Canon IS 18-55 a 18 f/3.5 sobre trípode. Canon EOS 400D. 116 x 30s 400ASA. Startrails, Adobe Photoshop CS4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.