Museu Memorial de la Cosmonàutica de Moscou

He tornat! Després de 3 setmanes per terres de la Federació Russa, he de tornar a agafar ritme i aprofitar la temporada d’estiu, que bé que és la època que més agradable passar les nits a la fresca!

En aquestes 3 setmanes he pogut visitar la Rússia més profunda i la més coneguda; de fet 2 setmanes he estat a Udmúrtia, concretament a Votkinsk i a la capital Izhevsk (amb 90.000 i 800.000 habitants respectivament) i la tercera setmana a Moscou. Han estat moltes experiències, molts “impactes” i molts llocs nous que he visitat, però avui em voldria centrar en el Museu Memorial de la Cosmonàutica de Moscou (http://www.kosmo-museum.ru/). Per un aficionat a l’astronomia com jo era visita obligada! (tot i que per agenda gairebé no tenim temps a anar-hi!). D’entrada dir-vos que està molt i molt bé, tant per entesos en la matèria com per no entesos. Anem a fer-ne 5 cèntims.

Per arribar al museu cal anar en metro fins a la parada VDNKh (en rus ВДНХ), que us deixa just davant d’un parc (a Moscou tot és gran, perpara’t per caminar!) que és l’Avinguda de la cosmonàutica, amb escultures i una recreació del sistema solar. Aquesta avinguda et dirigeix directament al Monument als Conqueridors de l’Espai, de 107 metres d’alçada. Just a sota del monument hi ha el museu.

20160714_cosmonautica_96

El Museu-Memorial obre cada dia excepte els dilluns. L’horari és de 10 a 19h, excepte els dijous que obre de 10 a 21h. L’entrada és econòmica, 250 rubles (uns 3,50€), però si vols fer fotos has de pagar un “passe de fotografia”, que val 230 rubles (3,20€). Si no portes una DSLR (una rèflex) o només vols fer fotos amb el mòbil, no et cal aquest passe (la gent feia fotos amb els mòbils sense problema, jo anava amb la Canon :D). Aquí també et comences a adonar d’un tema important: tot està només en rus. Alguns cartells i algunes explicacions dins estan en anglès, però els vídeos, els articles, els cartells i el personal, tot rus (jo tenia sort que m’acompanyava una intèrpret molt guapa ^_^).

A dins comences a gaudir com un nen petit. El vestíbul està replet de relíquies, com una rèplica a escala real de la Sputnik, el vestit que va usar Gagarin en fer el primer viatge espacial, les gosses Chaika i Lisichka dissecades (les successores de la famosa Laika), la sonda Venera entre d’altres. Només amb aquest vestíbul un ja es queda content!

20160714_cosmonautica_02

Recorrem el vestíbul per l’esquerra i entrem a la gran sala d’exposicions, on un encara queda més sorprès. Una sala ENORME amb tota (però tota eh!) la història de la cosmonàutica mundial, centrada evidentment en la russa (i soviètica concretament): maquetes de coets, meteorits reals, vestits espacials, rèpliques de naus com la Soyuz, Hubble, ISS,  i una maqueta a escala de la Mir!!! I hi vaig entrar!

20160714_cosmonautica_41

No explicaré pas a pas les zones que hi ha, però us deixo una galeria amb un resum del que vam anar veient i el que em va semblar més interessant. Hi ha una ruta marcada, que et permet veure-ho tot en ordre, però te la pots saltar i anar endarrera en qualsevol moment. La visita no té durada fixa, nosaltres vam estar-hi gairebé 2 hores.

Un parell de curiositats. Al costat hi ha l’hotel Cosmos (космос en rus), i davant de l’entrada del museu trobareu el Centre Panrús d’Exposicions (ВДНХ, o VDNKh), una mena de “fòrum” de l’època soviètica però XXL. Podeu estar ben bé tot un dia per a recorre’l, però val la pena. Doncs bé, en el pavelló central fèien una exposició que es deia Cosmos (космос) a 250 rubles. Després del Museu, no valia la pena tampoc.

Com a últimes informacions, dir-vos que a l’entrada hi ha un simulador de la nova sonda Buran-2 on hi podeu viure una experiència 4D per 200 rubles. No val la pena. També hi ha botiga de souvenirs que està relativament bé. Les instal·lacions també tenen màquina de cafè i refrescos, i lavabos (curiositat, quan entres, els WC de dones estan a l’esquerre de tot, i els d’homes a la dreta, separats ben bé 20 metres).

I per acabar, dades de contacte:

Podeu veure la galeria amb les fotos més interessants fent click aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.