Sobrevol de l’asteroide 2005 YU55

Atenció al cel de la nit de dimarts a dimecres, un asteroide de la mida d’un portaavions passarà molt, molt a prop de la terra. Serà a les 00:28h hora d’aquí de la nit del dimarts 8 al dimecres 9 de novembre. La roca espacial de 400 m d’ample passarà a 324.600 quilòmetres de distància, aproximadament el 85% de la distància de la Terra a la Lluna.

Trajectòria 2005 YU55 al seu pas per la terra
Trajectòria 2005 YU55 al seu pas per la terra

Els asteroides d’aquesta mida han passat per la Terra a distàncies similars moltes vegades abans, però aquesta és la primera vegada que els astrònoms han sabut sobre el sobrevol per avançat. Per exemple, una trobada similar es va produir el 1976, quan l’asteroide 2010 XC15 va passar entre la Terra i la Lluna. Els investigadors no van descobrir que la roca espacial fins a 24 anys després del sobrevol. El pas del 8 novembre 2011 del 2005 YU55, representa per tant una oportunitat única per a la recerca d’asteroides.

Pels astrònoms aficionats amb experiència hauria de ser possible de fotografiar a través de les constel·lacions de l’Àguila i Pegàs brillant com una estrella de magnitud 11. Fins i tot sota la llum de la lluna plena deñ 8 de novembre, com un asteroide brillant està a l’abast de telescopis d’aficionats de mida mitjana. El moment del sobrevol afavoreix els observadors d’Europa occidental i parts d’Amèrica del Nord. A la web d’Sky & Telescope teniu una sèrie de consells  .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.