Setmana de la ciència 2010

Cartell setmana de la ciència
Cartell setmana de la ciència

La Setmana de la ciència és una iniciativa que ja arriba a la 15a edició i que pretén acostar la ciència al públic en general. Enguany, també coincideix amb la celebració de l’Any Internacional de la Biodiversitat i de l’Any Internacional de l’Apropament de les Cultures, pel que el nombre d’activitats promet ser molt elevat.

En l’edició de 2010, les dates de les activitats comprenen del 12 al 22 de novembre, tot i que algunes de les mateixes poden ser fora d’aquestes dates. Podeu consultar-ne el calendari a la web http://www.setmanaciencia.org/.

Astronomia des de l’Empordà, com no podia ser d’altra manera també hi participa. En aquesta edició hi col·laborem amb dues activitats, una diürna i una altra nocturna. La primera serà el diumenge 14 de novembre al matí al passeig de Palamós, al monument als pescadors. Farem una observació del sol amb telescopi, per a poder-ne veure les taques i les protuberàncies amb un filtre H-alpha. Els equips estaran muntats des de les 10:ooh a les 14:00h i l’activitat serà gratuïta (enllaç a l’activitat)

La nocturna serà el divendres 19 de novembre a partir de les 21:00h a la platja de Castell de Palamós (C-31 entre Palafrugell i Palamós, sortida 328), a on plantarem telescopis i tothom podra observar de forma gratuïta. A més, els que vulguin podran portar el seu telescopi per a compartir les observacions, o en cas que no se sàpiga com funciona, ajudar a muntar-lo i apendre a observar-hi. Els objectes a observar seran la lluna, júpiter i les seves llunes i la gran nebulosa d’Orió entre restes de la pluja d’estrelles de les Leònides que encara seran visibles (enllaç a l’activitat)

Teniu més informació a la web mateixa de la setmana de la ciència i al calendari d’activitats a la dreta d’aquesta pàgina.

No us ho perdeu!

Setmana de la ciència 2010
Setmana de la ciència 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.