Júpiter està en oposició!

Aquests dies júpiter està realment esplèndid!! El dia 6 va estar en oposició, és a dir, a la mínima distància, que no es repetirà fins el 2019. En aquestes setmanes serà fàcilment visible tota la nit, a l’est a primeres hores i com més tard més cap a l’oest. Brilla a magnitud -2.6, és el cos més brillant al cel després de la lluna i el sol!

El passat dia 10 vaig poder aprofitar una molt bona nit (i que no anava gaire cansat…) per a fer algunes fotos al planeta més gran de tots. Ja amb temps vaig preparar el telescopi Celestron C8 i la càmera ASI 120MC, i vaig fer diferents proves. Aquesta primera imatge és a focus primari, és a dir, la càmera directament al telescopi; un sol vídeo de 1500 imatges promitjat mab Registax 5.1, últims retocs amb Photoshop CS6.

Júpiter i les seves llunes 10/02/2015 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

Com podeu veure s’hi poden veure les 4 llunes galileanes, no és fàcil en una sola imatge!

Després van començar els “experiments”, dels quals el millor va ser aquesta imatge que us adjunto a continuació. Deixeu-me dir que vaig provar una barlow 2x Meade, una 3x Meade, una 2,4x Intes Micro i una 5x Televue powermate. La millor, la Intes micro, com m’agrada aquesta barlow!!!

Júpiter amb barlow 2,4x 10/02/2015 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 + barlow Intes Micro 2,4x. Càmera ASI 120MC. Promig 1500 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6.

No us el perdeu aquests dies (si marxen els núvols, és clar…)

2 thoughts on “Júpiter està en oposició!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.