La ISS per davant del sol CAPTURADA!

Us ho dèiem només fa uns dies, la ISS (l’Estació Espacial Internacional) tornava a passar per davant del sol, visible des del Baix Empordà aquest matí a les 8:55. I s’ha de dir que ha fet un dia esplèndid per a intentar-ho, i aconseguir-ho!

ISS per davant del sol 01/05/2016 - S'agaró, Girona. Canon EOS 60D 500ISO. Skywatcher 80ED + barlow Meade 2x + prisma de Herschel Intes. 4 x 1/500. Photoshop CS6.

El lloc idílic, el passeig de la platja de Sant Pol, a s’Agaró. A quarts de 9 del matí, només amb alguns runners matiners, sense núvols i amb una mica de vent això sí. El material escollit ha estat el telescopi Skywatcher 80ED, la Canon EOS 60D i per al sol el prisma de Herschel Intes de 1,25″ i el filtre Baader Solar Continum. A més he hagut de fer servir una barlow Meade Telenegative 2x que si no no aconseguia enfocar…

Amb tot això la imatge no agafava completament tot el sol, però ja anava bé. He de dir que visualment la imatge del sol era brutal, però amb la càmera i el fet d’haver fet servir la barlow ha perdut una mica. Ara vull provar amb la ASI 120MC, a veure si aconsegueixo millors imatges.

I finalment, a les 8:55:24, el trànsit! He anat fent fotos a ràfega des de les 8:55:15 fins a les 8:66:37, tot perfecte! La ISS ha aparegut en 4 imatges ben bé al mig de la sèrie. Sumades amb Photoshop i una mica contrastades i sense el color del filtre, el resultat és aquest:

La ISS mostra uns 30″ d’amplada, penseu que el proper dilluns dia 9 de maig serà Mercuri el que transitarà el sol amb un diàmetre d’uns 12″, així que ha estat un bon entrenament!

També podeu veure tota la sèrie d’imatges al nostre instagram a instagram.com/astroemporda (encara no ens segueixes???)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.