Eclipsi parcial de sol 25/10/2022

En un eclipsi de sol tenim la “sort” que la lluna passa per davant del sol des del nostre punt de vista. El passat dimarts 25 d’octubre va passar justament aquesta situació, de totes maneres aquesta ocultació va ser parcial, no hi havia cap lloc a la terra on el sol va ser tapat del tot.

Per a poder-ne fer seguiment vaig muntar el telescopi i diversos equips a l’Escola Vedruna de Palamós, on amb els meus alumnes de la matèria Reptes de Física i Química vam organitzar la jornada. Telescopi SkyWatcher ED80 amb filtre solar i càmera Canon EOS 60D, observatori solar SoparScope i diverses ulleres amb filtre Baader Planetarium va ser l’equipament utilitzat per a veure l’eclipsi amb seguretat, des de les 11:30 fins les 12:48. A més teniu tota l’observació a Youtube gràcies a que vam emetre en directe tot l’eclipsi: https://youtu.be/YcXwB8aF5YE

No puc publicar fotos amb els alumnes per privacitat però en teniu algunes del terrat de l’Escola amb tot el material:

I algunes de les imatges detallades del sol, amb la Canon EOS 60D, 100ISO i 1/1000s d’exposició, amb algun lleuger retoc de color i contrast amb Photoshop CS6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.