Tal i com tenia pensat des de bon principi, la ubicació ideal de la muntura dins l’observatori seria una columna fixe (així evitem moviments accidentals del trípode i es guanya molt d’espai). Aprofitant les vacances de Setmana Santa he construït aquesta columna i a més he arreglat el terra, que inicialment era de formigó.

Per arreglar el terra simplement he posat una làmina de PVC (es coneix com a “sinta sol” i n’hi ha de molts models que imiten parquet, metall…) amb un forat evidentment per a deixar passar la columna.

A la hora de construir l’observatori, ja tenia pensat fer una columna, així que vaig deixar un tub de formigó amb fonaments independents que sortís del terra, només ha calgut posar un altra tub a sobre i emplenar-ho de formigó armat, una rosca mètric 12 que sortís i llestos! He aprofitat a més per aixecar una mica més la muntura (10cm) i guanyar comoditat a la hora de fer les observacions.

A que queda bé?

A veure si la setmana que ve acabo de muntar-ho tot de nou