Astromartos 08

Un despertar un xic ressacós i cap a Astromartos, sort que el teatre està a uns 200 metres. Com en l’any passat, la jornada comença amb una observació del sol amb H-alpha amb un telescopi de categoria: un Takahashi FS 152 de’n Jesús (Phobos_jca). Al matí la primera conferència sobre arqueoastronomia a càrrec de Joan Antonio Belmonte realment molt interessant. El dinar de germanor, que com cada any s’allarga fins gairebé a les 5 dona pas a la típica mesura de temperatura… 52ºC al sol!

Les xerrades de la tarda van ser molt amenes, la primera sobre l’ observació de la lluna per Patricio Domínguez (arbacia al fòrum) i la segona sobre la relació de la migració de les aus amb l’astronomia (més informació a www.astromartos.com). Uns entrepans a un bar proper i cap a Vado Jaén, zona d’observació a 10 minuts de Martos. Aquesta part ha estat genial, molts telescopis, entre 15 i 20 i de molts tipus diferents, sobretot cal destacar el que significa mirar per un Ethos de 13mm i 100º de camp! Impressionant, puntual en tot el camp, i això que és gran!

La majoria d’observacions les vaig fer amb el Lightbridge de 12″ de’n Patricio, un crack amb totes les lletres, i les observacions de tot tipus: M13 (mils de punts perfectament definits), M57 (definida, molt clara), el vel amb filtre OIII (que vai havia vist en visual, simplement espectacular), M97, tota la zona de sagitari amb M22, M8, M20… i per postres els prismàtics estabilitzats 15×50 de’n Jesús donen una sensació de viatge espacial indescriptible. Cap a les 2 la sessió la vam donava per finalitzada, el cansanci ja comença a passar factura!


Takahashi fs 152 amb el revolver d’oculars. Una delícia mecànica.


Zona d’observació a Vadojaén


Promig de 50 imatges de 10 segons sense seguiment
Canon EOS 300D a 800 ISO. DSS i Photoshop CS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.