Halo solar amb ull de peix

Si fa uns dies parlava de l’ull de peix recentment adquirit, avui ja hi ha hagut la oportunitat de usar-lo. Els núvols alts d’aquesta tarda han permès fer una fotografia que m’ha agradat molt per dues raons en especial. Per una banda per fi un halo em cap sencer a una mateixa imatge, i és que sempre aquests halos, tant solars com llunars creen un cercle  a exactament 22º de distància, és a dir, 44º de diàmetre. Com que aquest ull de peix té una diagonal de 160º, això ja no és un problema.

NGC 291 Nebulosa Pacman 02/10/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshot Pro. 25 x 300 " = 125 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

D’altra banda, és la primera imatge que em publiquen el mateix dia a dos programes de tv: a l’Espai terra, i a El Temps vespre de TV3, vídeos que ja teniu disponibles a la secció Publicacions -> TV-video. De moment us deixo el de El Temps vespre, on la foto apareix per a tancar el programa.

EDITAT: i també teniu el programa Espai terra de TV3 on van publicar la foto a la secció de fotos al final del programa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.