Halo solar amb ull de peix

Si fa uns dies parlava de l’ull de peix recentment adquirit, avui ja hi ha hagut la oportunitat de usar-lo. Els núvols alts d’aquesta tarda han permès fer una fotografia que m’ha agradat molt per dues raons en especial. Per una banda per fi un halo em cap sencer a una mateixa imatge, i és que sempre aquests halos, tant solars com llunars creen un cercle  a exactament 22º de distància, és a dir, 44º de diàmetre. Com que aquest ull de peix té una diagonal de 160º, això ja no és un problema.

NGC 291 Nebulosa Pacman 02/10/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshot Pro. 25 x 300 " = 125 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

D’altra banda, és la primera imatge que em publiquen el mateix dia a dos programes de tv: a l’Espai terra, i a El Temps vespre de TV3, vídeos que ja teniu disponibles a la secció Publicacions -> TV-video. De moment us deixo el de El Temps vespre, on la foto apareix per a tancar el programa.

EDITAT: i també teniu el programa Espai terra de TV3 on van publicar la foto a la secció de fotos al final del programa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.