Ull de peix: una visió diferent

Fa anys vaig tenir una lent anomenada ull de peix. Bàsicament es tractava d’una lent que anava roscada a l’objectiu de la mateixa càmera reflex i tenia un factor de multiplicació de 0,42x, és a dir, que si era un objectiu de 18mm el convertia en un 7,5mm aprox. El problema és que tant l’adaptador era senzill com la òptica bastant modesta. De totes maneres es poden aconseguir imatges curioses, deformades però amb un punt de vista diferent a l’habitual.

París: La torre Eiffel 07/09/2005 - París. Canon EOS 300D. Canon EF 18-55 + Eyefish lense 0,42x.

Ara la cosa canvia amb l’adquisició d’un ull de peix pur. Es tracta del Falcon 8mm, un objectiu coreà que es ven amb diversos noms com Vivitar o Samyang i dona resultats realment molt bons. La primera prova, el meu propi observatori.

Observatori Can Duran Observatori Can Duran

Sorprèn que per un objectiu de baix cost la nitidesa es mantingui fins a les vores. S’aconsegueix un camp aproximat a la diagonal de 160º, ja que les càmeres Canon tenen un factor de xip de 1,6, mentre altres marques de 1,5 i podríem arribar als 180º de diagonal.

Tot i que em falta la pràctica, el principal objectiu serà forografia de gran camp, sobretot per a pluges d’estrelles. Ara a esperar que el cel es destapi i tornin a arribar nits de bon cel.

One thought on “Ull de peix: una visió diferent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.