Meteorologia molt activa! Halos, sortides de sol i llamps

En diverses ocasions m’he queixat que la meteorologia enguany ha estat un problema a la hora de fer fotografia astronòmica. Però com es diu, si no pots vèncer un enemic, uneix-t’hi! He aprofitat per a fer fotografies de diverses fenòmens, i ara que venen bones nits, és el millor moment per fer repàs.

El divendres 9 el grau d’humitat era ideal per l’aparició d’halos, i així va ser tant de dia com de nit. Un tènue halo solar es podia veure i a mi em va sorprendre a la feina, mòbil en mà.

Halo solar 09/12/2011 - Escola Vedruna, Palamós. Samsung Galaxy S2. 4mm, 32 ISO, 1/11000, f/2.6. Adobe Photoshop CS4

I a la nit, justament pel sopar de Nadal de l’Agrupació Astronòmica de Girona, un halo solar molt brillant va fer acte de presència. Aquí si que vaig aprofitar la Canon EOS 400D i l’objectiu ull de peix Falcon 8mm.

Halo llunar 09/12/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Canon EOS 400D. Falcon fisheye 8mm. 800 ISO, 10s, f/5. Adobe Photoshop CS4

Els núvols d’aquests dies han donat unes sortides i postes de sol increíbles, amb unes tonalitats que anaven des del vermell foc fins a taronges i grocs molt brillants. No en podia ser l’excepció, com aquesta foto del dia 16 de desembre:

Sortida del sol den HDR 16/12/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Samsung Galaxy S2. Retocs automàtics. Adobe Photoshop CS4

I per acabar, una de llamps! Però amb un repunt estrany, ja que el cel era completament destapat, però a l’horitzó es veia un concert de llamps, durant uns 10 minuts era un continu, un llamp cada 20 segons aproximadament. Aquesta foto a  més va aparèixer al programa El temps migdia del diumenge 19 de desembre. Un bon repunt per a donar pas a la fred i a les bones nits!

20111217_tempesta 17/12/2011 - Obsevatori Can Duran, Palamós. Canon EOS 400D. Canon IS 18-200 @50. 400 ISO, 30s, f/4.5. Adobe Photoshop CS4

Visita la secció de fotografia meteorològica per a més detalls de les fotos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.