Ocultació triple a júpiter

Aquesta nit del 21 al 22 de gener es podrà bservar un fenomen poc habitual a júpiter: la ocultació de 3 de les seves 4 llunes galileanes. És habitual veure a través d’un senzill telescopi com una lluna passa per davant del disc de júpiter o queda ocultada per aquest, però aquesta nit el triple eclipsi serà gairebé simultani.

L’espectacle començarà al voltant de les onze de la nit, a les 22:16 el satèl·lit Europa es col·locarà davant del planeta i, per tant, deixarà de ser visible. A les 22:22h Ío se situa darrere de Júpiter i, 8 minuts després, el seguirà Ganímedes. És molt poc freqüent que només es vegi una de les llunes de Galileu en dirigir el telescopi a Júpiter. A més, aquest fenomen es produeix en cap de setmana i a una hora bastant raonable. L’únic inconvenient serà el fred de les nits de gener però ja sabem que no es pot tenir tot.

Trànsit triple a Júpiter
Trànsit triple a Júpiter


Podreu trobar més informació al blog “El beso de la luna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.