Ocultació triple a júpiter

Aquesta nit del 21 al 22 de gener es podrà bservar un fenomen poc habitual a júpiter: la ocultació de 3 de les seves 4 llunes galileanes. És habitual veure a través d’un senzill telescopi com una lluna passa per davant del disc de júpiter o queda ocultada per aquest, però aquesta nit el triple eclipsi serà gairebé simultani.

L’espectacle començarà al voltant de les onze de la nit, a les 22:16 el satèl·lit Europa es col·locarà davant del planeta i, per tant, deixarà de ser visible. A les 22:22h Ío se situa darrere de Júpiter i, 8 minuts després, el seguirà Ganímedes. És molt poc freqüent que només es vegi una de les llunes de Galileu en dirigir el telescopi a Júpiter. A més, aquest fenomen es produeix en cap de setmana i a una hora bastant raonable. L’únic inconvenient serà el fred de les nits de gener però ja sabem que no es pot tenir tot.

Trànsit triple a Júpiter
Trànsit triple a Júpiter


Podreu trobar més informació al blog “El beso de la luna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.