Tour virtual panoràmic: Vic independent

Una manera diferent de veure una foto panoràmica, els tours virtuals. Amb aquestes eines us podreu moure per la foto com si estiguéssiu al mateix lloc! Remena els controls de la part inferior dreta de la imatge, pots fer zoom i desplaçar-te a la dreta i a l’esquerra lliurement.

Es tracta de la plaça major de Vic ben decorada. Quan hi vaig estar vaig quedar impactat de la vistositat i el sentiment que es desprenia estant allà. Per això vaig intentar fer aquesta panoràmica de 360º. Està feta a partir de 24 fotos individuals, capturades a 20mm de focal.

Autopano Giga
Autopano Giga

Un cop a casa, amb el programa Autopano Giga 2.0.9 la feina és bastant automàtica. Es tracta de seleccionar les fotos, donar-li al botó Play i ho fa tot! Evidentment, en algunes fotos ens caldrà ajustar alguns paràmetres, cosa que podem fer accedint a les eines de sota la nostra imatge. Alguns consells són

  • pujar el número de punts de control, així ajustarà millor les imatges
  • forçar que totes les imatges formin part d’una foto
  • retall automàtic, tot i que en un primer intent val la pena que no ho faci per veure ben bé com quedarà

Ara ja només cal fer click al Play i ens farà una vista prèvia la panoràmica. Si ens va bé ja podem fer la imatge final, que s’aconseguirà fent click al botó Render, que és la roda dentada blava. El procés és una mica llarg, per tant paciència!

En acabar tenim una imatge (jpg, tiff o com volem), però per aconseguir el tour virtual ens falta una cosa: una web que ens converteixi la imatge.

N’hi ha diverses, però he vist una gratuïta i bastant senzilla: http://www.360facil.com. No cal registre, simplement accedeix a l’apartat següent: http://www.360facil.com/esp/marco_creadordetoursvirtualesonline.inicio.php

I fas click a “Crear Tour Virtual Ahora“. Està molt ben explicat, només has de posar la imatge, emplenar una sèrie de camps i ja tens el tour!

Tens multitud d’opcions, tot és molt senzill i el resultat, espectacular! Sobretot en imatges de 360º.

Ara us animo a fer les vostres! I com no, la imatge final en jpg aquí a teniu:

Stitched Panorama Stitched Panorama

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.