Tour virtual panoràmic: Vic independent

Una manera diferent de veure una foto panoràmica, els tours virtuals. Amb aquestes eines us podreu moure per la foto com si estiguéssiu al mateix lloc! Remena els controls de la part inferior dreta de la imatge, pots fer zoom i desplaçar-te a la dreta i a l’esquerra lliurement.

Es tracta de la plaça major de Vic ben decorada. Quan hi vaig estar vaig quedar impactat de la vistositat i el sentiment que es desprenia estant allà. Per això vaig intentar fer aquesta panoràmica de 360º. Està feta a partir de 24 fotos individuals, capturades a 20mm de focal.

Autopano Giga

Autopano Giga

Un cop a casa, amb el programa Autopano Giga 2.0.9 la feina és bastant automàtica. Es tracta de seleccionar les fotos, donar-li al botó Play i ho fa tot! Evidentment, en algunes fotos ens caldrà ajustar alguns paràmetres, cosa que podem fer accedint a les eines de sota la nostra imatge. Alguns consells són

  • pujar el número de punts de control, així ajustarà millor les imatges
  • forçar que totes les imatges formin part d’una foto
  • retall automàtic, tot i que en un primer intent val la pena que no ho faci per veure ben bé com quedarà

Ara ja només cal fer click al Play i ens farà una vista prèvia la panoràmica. Si ens va bé ja podem fer la imatge final, que s’aconseguirà fent click al botó Render, que és la roda dentada blava. El procés és una mica llarg, per tant paciència!

En acabar tenim una imatge (jpg, tiff o com volem), però per aconseguir el tour virtual ens falta una cosa: una web que ens converteixi la imatge.

N’hi ha diverses, però he vist una gratuïta i bastant senzilla: http://www.360facil.com. No cal registre, simplement accedeix a l’apartat següent: http://www.360facil.com/esp/marco_creadordetoursvirtualesonline.inicio.php

I fas click a “Crear Tour Virtual Ahora“. Està molt ben explicat, només has de posar la imatge, emplenar una sèrie de camps i ja tens el tour!

Tens multitud d’opcions, tot és molt senzill i el resultat, espectacular! Sobretot en imatges de 360º.

Ara us animo a fer les vostres! I com no, la imatge final en jpg aquí a teniu:

Stitched Panorama Stitched Panorama

← Entrada prèvia

Entrada següent →

1 comentari

  1. CalvinSpive

    Girls are looking for sex in your city: https://chogoon.com/srt/tf12s?zHms1Syww

    Popular tags: dating someone with more education, montreal dating ideas, australian dating in the dark, homophily in online dating, speed dating skopje, dating packages, 2015 top free dating sites, dating no spark, online dating games kostenlos, free and safe dating sites, dating antique beer bottles, important information about online dating, chatting on dating sites, what to know about a person before dating, i’m dating my brother yahoo, boyfriend keeps joining dating sites, ideas for first meeting online dating, three methods for dating rocks, dating sites without payment uk, been dating for two years, how to get a girl on dating site, dating sites germany, 100 free nigerian dating site, speed dating hГ  n i, christian dating around the world, free dating services in puerto rico, just oxfordshire dating, ang dating daan coordinating centers address, low self esteem and dating relationships, st cloud mn dating, dating website for young widows, dating for 50 year olds, upforit online dating, sugar daddy dating london, dating hofner violin basses, dating site profile text, dating catfish, top euro dating sites, rural farmers dating, internet dating troll, conan dating app, my daughter is dating, dating at 20, dating site in canada, japanese dating games ds, creative online dating profile, vixx leo dating, hook up your own car, mature dating apps, free match making software download for marriage, free dating auckland, dating in your 30s, china dating show, dating websites st louis mo, bumble new dating app, online dating niche, native american singles dating, speed dating pa, how to make a dating website with wordpress, how to describe yourself in a dating profile, introductions dating service palm desert, polish free dating site, casual hookup relationship, eva dating ernesto, social experiment dating sites, interracial central dating site, best friend dating a loser, widower dating site, reddit smite matchmaking, dating window styles, ashley benson dating justin bieber, dating taking it too slow, anime dating simulation games download free, famous dating app in philippines, how long after you start dating can you say i love you, internet dating sites adelaide, man looking for man dating, dating services phoenix arizona, geology relative dating lab, consumer reports best dating websites, dating on earth indir, dating website landing page, free south african dating club, dating in khartoum sudan, speed dating leicester long bar, bodybuilder dating uk, dating site for bangalore, good opening joke online dating, asexual online dating, dave and ethan comic dating coaches, dating sites for hiv positive in kenya, dating firefighters, online dating for single moms, dating someone with a dead end job, victoria and avan dating 2012, matchmaking part 28, younger man dating cougar, how to know if you should stop dating someone, hook up airport express to existing network, nri dating mumbai, the best dating profile ever written, funny dating website usernames, when did you start dating yahoo, older dating online nz, dating site up for it, online dating sites in los angeles, best online dating profile example, dating how often to talk, good questions to ask someone online dating, free yaoi dating simulation games, miami fl dating sites, free dating sites for black singles, dating sites for android phones, how to catch a girl’s attention on a dating site, cougar dating uk free, married and dating websites, best dating sites in london ontario, public school dating site, dating sites in vijayawada, gay soldiers dating site, dating bisexual girl, no string dating ireland, how accurate is ultrasound dating at 6 weeks, boards.ie speed dating, single parents dating durban, i like this girl but she is dating my best friend, indirect dating fossils, free dating and chatting sites in india, speed dating baguio, build dating app, dating a guy 2 years younger, online dating sites for teens, dating service over 40, interracial dating spots atlanta, free online dating millionaires, bestes dating portal kostenlos, hiv dating india, orlando fl dating scene, love awake free online dating sri lanka service, quick dating questions, dota matchmaking points, best dating app android, good dating sites 100 free, dating made easy toowoomba, 19 dating 25 year old, muslim ladies dating, cms dating website, dating penzance, dating sims anime online, net dating danmark, most popular dating apps hong kong, swedish vs american dating, dating pages usa, dating offers, carbon 14 is useful for dating fossils that are, lake tahoe dating, i love dogs dating site, google dating sites, dating an architect, xfm dating app, online dating app canada, dating sites for singles over 60, dating sites for over sixties, free international muslim dating site, ukrainian dating apps, matchmaking service melbourne, online dating for 20s, bride dating site, 100 free dating china, dating older recently divorced man, diamond daddy dating site, when did lee seung gi and yoona start dating, exchange numbers online dating, speed dating over 50 uk, akademikernes dating, best men’s dating profile examples, jewish matchmaking toronto, asiandating hookup agency, blue sentinels arena matchmaking, dating breve eksempler, optimize online dating profile, free mobile chat and dating, free to message hook up sites, dating someone who talks about their ex, us dating website ranking, dating buttons, untrue dating app, speed dating rijeka, mfr dating website, social anxiety forum online dating, great expectations dating service ft worth tx, online hookup story, dating someone learning disability, good dating would you rathers, dating hairstyles, casual dating bhopal, online dating sites for south africa, firefly dating app, altoona dating sites, hook up social network, california dating online, viet dating app, teachers dating teachers, zoosk dating scams, 100 free online dating in japan, dating swiss, cs go matchmaking new maps, android dating apps uk, speed dance dating aschaffenburg, mature dating in wokingham, ihk speed dating karlsruhe 2015, free online dating sites liverpool, dating man joint custody, chennai dating clubs, writing a personal profile for dating examples, meet for lunch dating site, east indian dating edmonton, what are the four laws of relative dating, funny dating pranks, bbw dating for free, alien abductee dating site, austin dating coach, bf online dating, love free dating sites, my mom is dating my ex boyfriend, speed dating events ann arbor, optically stimulated luminescence dating of fluvial deposits, best online dating site serious relationship, online dating india kolkata, brazil dating culture, joshua harris i kissed dating goodbye free ebook, what’s the best free gay dating site, keurig water line hookup, not quite dating not quite series catherine bybee, carbon dating price, anything for a green card dating site, what to put in your online dating profile, dating gloucestershire free, lonely soul dating site, dating over 45 advice, hello singles dating, cliche dating phrases, how to write a good dating email, free dating site wellington, phone dating services, super dating site, kindred spirits dating uk, christian dating site northern ireland, dating vk, dating service minnesota, dating hertfordshire, dating an older guy tips, signing dating artwork

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada