Tres planetes i la lluna a l’alba

Avui al matí, ben d’hora, ben d’hora es podien veure fins a tres planetes, i a més acompanyats de la lluna. I com que un diumenge al matí sempre és de bon aprofitar, m’he llevat a les 5 per anar al Far de Sant Sebastià (sobre Llafranc, Palafrugell) i un bon cel m’ha rebut.

A mesura que passaven els minuts el cel s’anava fent més clar (el sol ha sortit a les 6:44) i mercuri, molt baix, anava guanyant alçada, però a partir de les 5:40 el contrast amb el cel s’anava reduint. Aquesta foto és de les 5:37.

Mercuri, mart, júpiter i la lluna 04/08/2013 - Far de Sant Sebastià, Palafrugell. Canon IS 18-200 @32 f/5.6. Canon EOS 60D 400ASA. 15 segons. Adobe Photoshop CS6 + Topazz deNoise 5.

Mercuri, mart, júpiter i la lluna amb noms 04/08/2013 - Far de Sant Sebastià, Palafrugell. Canon IS 18-200 @32 f/5.6. Canon EOS 60D 400ASA. 15 segons. Adobe Photoshop CS6 + Topazz deNoise 5.

Demà l’alineació serà gairebé idèntica, però la lluna estarà una mica per sota mercuri. Penseu que la lluna surt cada dia 50 minuts més tard!

Si us decidiu a anar al far de Sant Sebastià, penseu que hi ha un hotel i que el lloc és molt silenciós. El curiós ha estat sentir soroll d’algun animal que corria per allà i que gairebé m’ha vingut a veure. No era un gat i no m’ha donat temps a fotografiar-lo, a veure si teniu més sort i em dieu què és! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.