Evolució de la mida de venus

Venus és juntament amb Mercuri un planeta interior, és a dir, està més a prop del sol que nosaltres. Això fa que els veiem en fases, com la lluna, tot i que mai els veiem en fase “plena”, perquè queden per darrera del sol quan això passa. Venus va estar en la millor posició per a veure’l el passat 27 de març, quan està al màxim de lluny del sol que es coneix com a màxima elongació.

Ara cada dia es veu més a prop del sol, es va acostant a nosaltres, pel que el veiem cada dia més gran, però la part il·luminada cada vegada és més reduïda. És a dir, el veiem més gran però més fosc. I aquest és l’objectiu d’aquesta imatge.

Hi ha 20 dies de separació entre ambdues fotos, suficient per a veure aquesta evolució. El telescopi usat és el mateix, el Celestron C14, i la càmera la Orion Starshoot Planetary Imager & Autoguider (SSPIAG), amb un promig de 1500 fotos processades amb Registax 5.1.

Comparativa de la mida de Venus 10 - 31/03/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C14 f/10. Orion Starshot Planetary Imager. Registax 5.1, Adobe Photoshop CS 4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.