Les fotos de l’eclipsi

L’eclipsi ja s’ha acabat i podem dir que l’heu gaudit d’allò més!! Hem tingut dificultats, però ha valgut la pena.

Eclipsi parcial de sol 20/03/2015 - Escola Vedruna Palamós. Canon EOS 60D a 100ISO. Skywatcher 80ED. 1/8000s d'exposició. Photoshop CS6.

La previsió era molt dolenta, el sol no estava previst que el veiéssim en tot el dia, però igualment hem preparat tota l’equipació. A més tinc el plaer de fer l’assignatura d’Astronomia a alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Vedruna de Palamós, i fer passar 1000 alumnes per un telescopi (o 2) és massa complicat! Per tant han estat ells els que han fet de professors a la resta de companys.

20150320_esol_01

A les 8 del matí ja estava muntant equips a l’Escola, i quan han arribat els alumnes a les 8:30 ens hem repartit les funcions. Ells per grups aniran classe per classe, des de 1r de primària a 2n de batxillerat, explicant què és un eclipsi, com es produeix i com veure’l de forma segura amb equips com el Solarscope (per observar per projecció), filtres específics i ulleres per a observar el sol. També hem preparat dues càmeres per emetre en directe a través de la web, tant aquesta com la de l’Escola www.vedrunapalamos.org. Llàstima que la teníem al telescopi no ha pogut emetre res… massa núvols! En canvi la que emetia l’ambient ha fet bé la seva feina, us convido a veure’ns com hem seguit l’activitat!

Cal felicitar-los, han fet una feina excel·lent!!

D’altra banda, els núvols ens han deixat alguna estona per a poder veure l’eclipsi, fins i tot sense filtre! Alguns grups de batxillerat que ens han visitat al terrat han pogut tenir la sort de veure’l uns segons també.

I per postres ens han vingut a veure de la TV Costa Brava, aquí us ho deixem. En resum, un èxit!!!

One thought on “Les fotos de l’eclipsi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.