Ja arriben les gemínides!

Ja està aquí la pluja d’estrelles més important de l’any, les gemínides. No seran les més conegudes, ni les més seguides, però aquesta pluja d’estrelles està oferint pics d’activitat importants els últims anys. Estigueu atents!

Geminida 2014 des de Palafrugell 13/12/2014 - Palafrugell. Canon EOS 60D a 3200ISO. Samyiang 14 f/2.8. 6s d'exposició. Adobe Photoshop CS6.

Gemínida del 2014 des de Palafrugell

Les gemínides sempre ens visiten al voltant de la primera quinzena de mes, entre el 7 i el 17 de desembre, amb un màxim previst pel 14 a les 19:00 hora d’aquí i amb una tasa horària zenital (THZ) d’uns 120 meteors per hora!! A més la lluna nova serà avui dia 11, pel que no ens molestarà gens. Condicions ideals!

Una altra cosa és la previsió meteorològica, sembla que el dilluns 14 estarà una mica tapat i que el millor dia serà la nit del diumenge al dilluns, caldrà estar atents!

Aquesta pluja no està associada a les restes d’un cometa, sinó a l’asteroide 3200 Phaeton. Impacten a uns 35 km/s amb la Terra, que és una velocitat molt baixa en aquests casos, desintegrant-se a una altura d’uns 80 km. Genera abundants meteors de brillantor mitja-alta, el que la fa una pluja ideal per iniciar-se en l’observació de meteors.

Només cal buscar llocs foscos, amb l’horitzó el màxim de lliure d’obstacles possible, i estar relaxat per a gaudir de l’espectacle! Si voleu intentar fotografiar-los us recomano l’article Les primeres perseides: com fotografiar-les?

Sort! I abrigeu-vos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.