Noves imatges: NGC7000 de moment

Finalment bon cel, material a punt i estona per a poder fer alguna cosa! De fet això últim no ha anat exactament així. El dissabte 20 he tingut una estona lliure abans de pondre’s el sol, així que he aprofitat a veure si d’una vegada podia fer uns bons “flats”, i sembla que avui si que ha pogut ser!

I quan s’ha post el sol he aprofitat per a fer algunes imatges mentre podia (a la nit tenia un compromís). Amb una hora he fet 10 imatges de 5 minuts amb la Orion Starshot Pro i el FSQ de Takahashi a la nebulosa de Nord-amèrica NGC7000 (al Cigne) que ja estava orientada cap a l’oest. De moment això és el que he pogut fer (no he aplicat “darks”, no em va donar temps!)

  • Observatori de Can Duran (Palamós) – 20/12/2008
  • Takahashi FSQ 106N f/5
  • Filtre IDAS LPS
  • Muntura Losmandy G11
  • Autoguiat amb refractor Lunatico EZG + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
  • Captres amb Orion Starshoot Pro. 10 x 300″ = 50min d’exposició
  • Maxim DL 5 Pro (captura i guiat), Deep Sky Stacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

I per postres, el diumenge 21 també un molt bon cel, amb més humitat i més fred: 4º ahir, 2º avui! Això si, ja he fet els “darks”. De moment, una prèvia en format “raw” de la nebulosa del Cap de cavall B33, a veure si demà la puc treballar una mica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.