Noves imatges: NGC7000 de moment

Finalment bon cel, material a punt i estona per a poder fer alguna cosa! De fet això últim no ha anat exactament així. El dissabte 20 he tingut una estona lliure abans de pondre’s el sol, així que he aprofitat a veure si d’una vegada podia fer uns bons “flats”, i sembla que avui si que ha pogut ser!

I quan s’ha post el sol he aprofitat per a fer algunes imatges mentre podia (a la nit tenia un compromís). Amb una hora he fet 10 imatges de 5 minuts amb la Orion Starshot Pro i el FSQ de Takahashi a la nebulosa de Nord-amèrica NGC7000 (al Cigne) que ja estava orientada cap a l’oest. De moment això és el que he pogut fer (no he aplicat “darks”, no em va donar temps!)

  • Observatori de Can Duran (Palamós) – 20/12/2008
  • Takahashi FSQ 106N f/5
  • Filtre IDAS LPS
  • Muntura Losmandy G11
  • Autoguiat amb refractor Lunatico EZG + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
  • Captres amb Orion Starshoot Pro. 10 x 300″ = 50min d’exposició
  • Maxim DL 5 Pro (captura i guiat), Deep Sky Stacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

I per postres, el diumenge 21 també un molt bon cel, amb més humitat i més fred: 4º ahir, 2º avui! Això si, ja he fet els “darks”. De moment, una prèvia en format “raw” de la nebulosa del Cap de cavall B33, a veure si demà la puc treballar una mica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.