Els colors de la lluna

El títol del missatge pot semblar estrany, perquè molts pensem que la lluna és blanca, o si més no grisa. Doncs no, la lluna té colors.

Aquesta imatge de la lluna és del 26 de setembre amb un telescopi Celestron C8 i reductor de focal Baader Mark II, 40 exposicions de 1/125s amb una Canon EOS 400D a 100 ASA; promitjat amb Registax 5 i processat amb Adobe Phosothop CS2


Imatge no disponible

I si a través de software (Pixinsight en aquest cas) augmentem la saturació de color obtenim això:


La lluna a color 29/09/2009 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C8 + reductor Baader Mark II. Canon EOS 400D 100ASA. Muntura Meade LXD75. 40 x 1/125s. Registax 5 (apilat), Adobe Photoshop CS2 (processat)

Els colors ens delaten la composició de la superfície llunar: les zones blaves són riques en titani (les més liles també indiquen ferro), i les ataronjades diferents granits. Tot i que en aquesta foto el color ha estat augmentat, amb telescopis a partir de 150 – 200 mm de diàmetre ja es comencen a apreciar tonalitats. Aquesta n’és la demostració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.