Fotografia nocturna: Calella de Palafrugell

La fotografia nocturna té una sèrie de característiques que la fan especialment atractiva i alhora complicada. Es capten uns colors als que no estem acostumats, i en ésser de nit, també unes tonalitats i contrastos que no veiem a simple vista. Per altra banda, la principal complicació és l’elevada exposició que necessitem, que pot anar dels pocs segons a molts minuts.

El passat dissabte 21 d’agost em vaig dedicar a realitzar aquest tipus de fotografia. La destinació va ser Calella de Palafrugell, concretament al mirador de la Casa Rosa, entre la platja del Canadell i la platja del Portbo. En aquest punt es troba un marc commemoratiu del centenari de la Costa Brava, que va ser el meu primer objectiu. De fons, la lluna gairebé plena, i si teniu bona vista, les estrelles que formen la constel·lació de Sagitari.

Marc de Calella de Palafrugell 21/08/2010 - Calella de Palafrugell. Canon EOS 400D. Falcon 8mm Fisheye a f/5.6. 30s a 400 ASA. Casa Rosa.

El següent objectiu era el Canadell, i per sobre, les estrelles. De fet el que volia era captar el seu moviment degut a la rotació terrestre. Com que en una única foto de 1 hora la imatge hauria sortit completament cremada per la llum artificial, vaig haver de fer 120 fotos de 30 segons i unir-les amb el programa Startrails. Cal dir que durant la presa de fotografies, alguns curiosos es van acostar, i després d’explicar el procés i ensenyar algunes fotografies a través del mòbil vam quedar (tots) encantats. Salutacions a tots i totes.

Traços sobre el Canadell 21/08/2010 - Calella de Palafrugell. Canon EOS 400D. Canon IS 18-200 @18 f/4. 120 x 30s. Sumades amb Startrails.

Finalment, una instantània del mar, a plena llum de la lluna, a mode de comiat. Una bona experiència a repetir.

Mar de nit 21/08/2010 - Calella de Palafrugell. Canon EOS 400D. Canon IS 18-200 @18 f/4. 25s a 400 ASA.

One thought on “Fotografia nocturna: Calella de Palafrugell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.