A falta d’eclipsi, halo llunar

Aquest matí s’ha produït un eclipsi total de lluna, que des de casa nostra només es podia veure una estona abans que la lluna es pongués. Els núvols han aparegut (com en les millors ocasions…) i han fet que qualsevol intent de tan sols veure la lluna hagi estat infructuós.

De totes maneres, la combinació de la lluna i cert grau d’humitat a vegades donen efectes sorprenents. Ahir a la nit va ser el cas, i amb la lluna gairebé plena es podia veure un halo llunar perfectament definit.

Halo llunar 20/12/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Canon EOS 400D. Falcon fisheye 8mm. 125 ISO 1/500 f/4.5.

Tot i una amplada bastant gran (un halo, tant solar com llunar té una amplada d’uns 40º, gairebé dos pams), vaig aprofitar l’objectiu ull de peix Falcon 8mm per a capturar l’instantània. Un nou record que, a falta d’eclipsi visible, ha estat un bon segon premi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.