Nebulosa California NGC 1499

D’entre les nebuloses d’aquesta època de l’any, una de les més vistoses (amb els respectes de la Nebulosa d’Orió M42) és la nebulosa Califòrnia, coneguda com NGC 1499. No és que sigui molt brillant, però es veu en fotografies de gran camp com una pinzellada vermella en el fons negre del cel, cosa que la fa especialment espectacular. Visualment només és visible en nits realment molt fosques.

Es tracta d’una nebulosa d’emissió situada a la constel·lació de Perseu a uns 1.000 anys llum de distància, fàcilment localitzable entre les estrelles Menkib (la que apareix a la part inferior de la foto) i Epsilon.

Nebulosa Califòrnia NGC 1499 18/10/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider. Orion Starshoot Pro. 9 x 500 " = 75min. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat). Publicada a TV3: http://www.tv3.cat/videos/3221790

18/10/2010 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider.
Orion Starshoot Pro.  9 x 500 ” = 75min.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.