Primera foto de les gemínides

Si el passat dia 8 us parlava de la pluja d’estrelles de les gemínides, avui ja us en porto una foto. La sort que no vaig tenir ni per les perseides i les leònides la he tingut ara (en les primeres, tot i ploure, es va destapar i se’n van veure moltes, però cap fotografiada, mentre que a la segona va estar tot els dies completament tapat).

Ahir a la nit estava fent fotografia des de l’observatori , i un cop programat el telescopi vaig decidir aprofitar la nit i muntar la Canon EOS 400D i l’objectiu Falcon fisheye 8mm per a fer fotografia de gran camp. Tenint en compte que les gemínides sembla que surtin de la constel·lació dels bessons (d’aquí el seu nom, geminis) vaig optar per apuntar a l’est, per sobre d’Orió, el toro i les plèiades. A la segona foto de prova una gemínida va creuar el cel on estava apuntant, just durant l’exposició de 30 segons que estava fent. Quina sort!

La foto no és de les millors, molta contaminació lumínica i soroll donat que tirava a 800ASA. Però almenys ja n’he caçada una!

Gemínida de 2010 10/12/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Canon EOS 400D a 800ISO. Falcon fisheye 8mm f/5.6. 30s d'exposició. Retocs amb Adobe Photoshop CS4. Publicada a Espai Terra, TV3 14/12/2010: Video: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3267070

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.