Sky-watcher ED 80 i el sol en H-alpha

La marca xinesa Sky-watcher va treure ja fa uns anys un petit telescopi anomenat ED-80. Va suposar una petita revolució, i ara ha caigut a les meves mans. Es tracta d’un refractor de 80 mm de diàmetre i 600 mm de distància focal (relació focal f/7,5) amb un objectiu doblet apocromàtic.

Sky watcher 80ED Telescopi Sky watcher 80ED. Doblet apocromàtic de 80mm de diàmetre i 600 mm de focal f/7.5. A la imatge amb la muntura LCD75 i filtre H-alpha Lunt

L’adquisició d’aquest tub, a part de tenir un telescopi altament transportable, és la realització de fotografies del sol en H-alpha (més info), ja que emb l’altra refractor que tinc no aconseguia enfocar correctament. I la primera prova ha estat genial! Per fi he aconseguit enfocar amb la réflex Canon EOS 400D. Però és amb les CCD de xip petit on el resultat és més brillant. Centrat a la taca 1416, amb la DMK 21AU04.AS, la imatge no és molt gran, però si plena de detalls.

Taca 1416 en h-alpha 12/02/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Sky watcher 80ED. Filtre H-alpha Lunt B500. DMK 21AU04.AS. Promig de 900 imatges. Registax 5 (apilat i capes), Photoshop CS4 (processat).

Amb vistes al trànsit de venus del 6 de juny, és un bon equip per estar preparat. Ara caldrà estar atent a l’activitat solar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.