Eclipsi de sol aquest cap de setmana

Aquest diumenge 20 de maig, la Lluna passarà per davant del Sol, produint un eclipsi anular solar visible a tota la costa del Pacífic. La trajectòria d’anularitat, on el sol sembla ser un “anell de foc”, s’estén des de la Xina i el Japó a la meitat nord d’Amèrica. Per tant, no serà visible des d’Europa en absolut. Un nou espectacle que ens perdrem!

Eclipsi anular sol 20/05

Aquest mapa de l’eclipsi preparat per Larry Koehn de ShadowandSubstance.com mostra els millors moments per mirar. Als EstatsUnits, l’eclipsi comença a les 5:30 pm hora del Pacífic i té una durada de dues hores. Al voltant de les 6:30 pm, el sol de la tarda es convertirà en un anell lluminós en llocs com Medford, Oregon, Chico, Califòrnia, Reno, Nevada, St. George, Utah, Albuquerque, Nou Mèxic, i Lubbock, Texas. Fora de la línia central, l’eclipsi serà parcial. Els observadors de gairebé tot arreu a l’oest del Mississippi veuran el sol en forma de mitja lluna.

Com que aquest no és un eclipsi total, una certa porció del sol sempre serà visible, i per tant sempre s’ha d’observar amb filtres adequats o per projecció. Només en els eclipsis totals podem mirar directament sense perill.

Teniu més informació a la pròpia web de la NASA fent click aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.