Eclipsi de sol aquest cap de setmana

Aquest diumenge 20 de maig, la Lluna passarà per davant del Sol, produint un eclipsi anular solar visible a tota la costa del Pacífic. La trajectòria d’anularitat, on el sol sembla ser un “anell de foc”, s’estén des de la Xina i el Japó a la meitat nord d’Amèrica. Per tant, no serà visible des d’Europa en absolut. Un nou espectacle que ens perdrem!

Eclipsi anular sol 20/05

Aquest mapa de l’eclipsi preparat per Larry Koehn de ShadowandSubstance.com mostra els millors moments per mirar. Als EstatsUnits, l’eclipsi comença a les 5:30 pm hora del Pacífic i té una durada de dues hores. Al voltant de les 6:30 pm, el sol de la tarda es convertirà en un anell lluminós en llocs com Medford, Oregon, Chico, Califòrnia, Reno, Nevada, St. George, Utah, Albuquerque, Nou Mèxic, i Lubbock, Texas. Fora de la línia central, l’eclipsi serà parcial. Els observadors de gairebé tot arreu a l’oest del Mississippi veuran el sol en forma de mitja lluna.

Com que aquest no és un eclipsi total, una certa porció del sol sempre serà visible, i per tant sempre s’ha d’observar amb filtres adequats o per projecció. Només en els eclipsis totals podem mirar directament sense perill.

Teniu més informació a la pròpia web de la NASA fent click aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.