Venus, el protagonista del vespre

En diverses entrades anteriors, el planeta venus tenia un paper destacat, i és que en les darreres setmanes ha esdevingut l’objecte més brillant i destacat amb diferència del nostre cel vespertí. Aquest protagonisme culminarà amb el trànsit del proper dia 6 de juny. Però com està ara venus?

El planeta més proper a nosaltres justament s’està acostant a un ritme ràpid. En ser un planeta interior cada cop el veurem més gran, però menys il·luminat pel sol. Aquest efecte fa que nit rera nit sembla que brilli igual, però ja va disminuint. Com a exemple, la comparativa que us mostrava fa unes setmanes, ampliada amb una nova imatge.

Comparativa triple de la mida de venus 10/03, 31/03 i 30/04/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C14 f/10. Orion Starshot Planetary Imager. Registax 5.1, Adobe Photoshop CS 4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.