Dies propicis per a la ISS

Si ahir comentava que actualment la ISS és el més assequible aquests dies al cel nocturn (amb el respecte de la lluna…), avui la història s’ha repetit.

El fort vent del cap de setmana no acompanyava a sortir a fer fotografia, ni per la forta intensitat ni per la sensació de fred, però si per sortir, muntar l’equip i fer la foto tardes 10 minuts, un si que s’arrisca! Avui a les 18:58 la ISS passava pel cel de Palafrugell a magnitud -3.4, gairebé el màxim que pot arribar a brillar! I com que la previsió era que passés de l’oest a l’est passant pel zènit (sobre els nostres caps) calia un angle ampli per a fotografiar-la, així que he fet servir l’objectiu ull de peix Falcon de 8mm.

ISS a magnitud -3.4 28/10/2012 - Palafrugell. Falcon Fisheye 8mm f/11. Canon EOS 450D a 400ASA. 6 x 30s d'exposició. Photoshop CS4.

En aquest cas han calgut 5 fotografies de 30s a 400ASA, sumades amb Startrails.

Però això no és tot! I és que aquesta setmana tindrem més passes de la ISS en bones condicions. Consultant l’excel·lent web Heavens Above podem veure que demà dia 29 hi ha dos passades, una a les 18:08 i una altra a les 18:45. I una altra el 30, i el dia 1 i el dia 3 de novembre!! De nou, cal estar atents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.