La lluna en una gota

Tant el sol com la lluna, quan estan baixos al cel tenen un típic color vermellós. A més, apareixen deformats, aixafats. Quin és el culpable? L’aire que respirem.

L’aire és un fluid, està compost per matèria i la llum dels astres l’ha de travessar per arribar a nosaltres. Quan un cos celest està baix a l’horitzó ha de travessar més gruix d’aire que quan està alt; aquest efecte fa que alguns colors, els blaus, quedin difuminats, mentre que els més vermells poden passar. Aquesta és la causa del nostre cel blau i que la lluna, com el cas d’ahir, quedi més vermella i també aixafada.

Sortida de la lluna pel mar 08/04/2012 - Platja de la Fosca, Palamós. Canon IS 18-200 @ 200 f/5.6. Canon EOS 400D 800ASA. 4 x 2s. Mosaic muntat amb Photoshop CS4.

Aquestes 4 fotos estan fetes des de la platja de La Fosca, a Palamós, amb una Canon EOS 400D i un objectiu Canon IS 18-200 a 200 f/5.6 i 800 ISO, amb 2 segons d’exposició cadascuna. Entre cada foto només hi ha 30 segons, pel que la seqüència és realment ràpida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.