Dos Iridiums en un

Encara no 24 hores després de l’exitós trànsit de la ISS per la lluna, em va sorprendre una alarma al mòbil: dos satèl·lits Iridim es podrien veure a la mateixa zona del cel a un interval de només mitja hora. Massa temptador com per a deixar-ho escapar!

Utilitzo la app per a Android SatTrack, que et permet configurar tot tipus d’alarmes segons es pugui veure la ISS o els coneguts Iridium. En avisar-me del primer (ho tinc configurat per avisar-me mitja hora abans) vaig veure que es tractava de l’Iridium 55 i que brillaria a una magnitud de -2.5 a les 19:34h. Al moment també vaig veure que a les 19:52 seria l’Iridium 96 el que es veuria just al costat amb magnitud -3.4, els dos cap al sud i gairebé al mateix lloc.

Vaig posar la càmera sobre el trípode amb la Canon EOS 60D apuntant cap a un més o menys es podrien veure els dos. Per el mateix lloc al cel hi havia Orió, pel que vaig enquadrar justament per a que hi sortissin els tres, Orió i els dos satèl·lits. A partir de 82 exposicions de 15 segons, suumades amb Startrails, aquest va ser el resultat:

Dos iridiums seguits 29/01/2013 - Palafrugell. Canon IS 18-200 @18 f/3.5. Canon EOS 60D 400ISO. 80 x 15s. Sumat amb Startrails i retocs amb Photoshop CS6. A la dreta, Iridium 55 (19:34h, magnitud -2.5), i a la seva esquerra, Iridium 96 (19:52h, mag -3.4).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.