Matiner trànsit de la ISS per la lluna

De trànsits de la ISS pel sol o per la lluna n’hi ha cada dia, que els puguem veure des de terres gironines cada setmana, que siguin en horari fàcil de veure un cop al mes (aproximadament és clar…), però que siguin especials o espectaculars n’hi ha pocs, molt pocs, i sembla que demà n’hi haurà un d’aquests.

A la matinada del diumenge 14 de setembre, a les 06:19:36 hora d’aquí, la ISS passarà per davant de la lluna. Ja tinc fotografiats altres trànsits per la lluna, però aquest té quelcom d’especial: les dimensions aparents de la ISS. En aquesta ocasió, i si les prediccions són correctes, la ISS mostrarà un diàmetre de 59,9″, el més gran de tots els trànsits que he vist i fotografiat des de que m’hi dedico. Per tant, és una bona oportunitat!

20140914_iss_lluna

El lloc escollit serà Vilamacolum. Sortint de la C31 direcció Vilacolum-Vilamacolum, direcció Vilamacolum i justament després de la rotonda hi ha diverses entrades de camins bones per a a muntar el telescopi i esperar el trànsit abans d’arribar al nucli urbà. En aquesta ocasió a més la ISS estarà il·luminada, cosa que pot fer més fàcil la fotografia ja que la veurem abans d’arribar a la lluna i no haurem de dependre 100% del rellotge.

20140914_iss_lluna2

La previsió del temps és que estarà completament destapat, temperatura d’uns 20ºC i un 80% d’humitat, pinta bé! Si t’animes a venir i vols fotografiar-ho només necessites una càmera amb bastant de zoom (un teleobjectiu o telescopi) i un trípode, així de fàcil! 😀

Us animeu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.